Hoby Gård Bed & Breakfast - Skåne, Simrishamn

På vackra Österlen, mitt emot den berömda medeltidskyrkan i Östra Hoby, ligger vårt nybyggda Bed & Breakfast-hotell. Med bara ett par kilometer till Sveriges bästa badstränder gör detta till ett fantastiskt läge. Huset är uppfört i traditionell skånsk stil, där putsade stenlängor och spröjsade 1800-talsfönster med gammalt buckligt handblåst glas ger en genuin gammaldags känsla. Hotellet erbjuder ett modernt boende, där rummen är helt nya och mycket fräscha, tack vare vitmålade putsade väggar och klinkerbelagda golv. Gården har en liten dunge av bokskog och stora gräsytor som inbjuder till lek och spel.


Våra gäster uppskattar framför allt de sköna sängarna. Hos oss sover alla gott och vaknar verkligt utvilade för att njuta av en stadig frukost och därefter fulla av energi utforska omgivningarna. Vårt Bed & Breakfast-hotell i Östra Hoby är en idealisk utgångspunkt för att upptäcka Österlen med dess trädgårdar och andra sevärdheter såsom Glimmingehus, Ale stenar, Stenshuvud eller kanske bara strosa nere på den milsvida sandstranden.

Läs mer om Hoby Gård B&B på Allarum.se - klicka här.

Anna

AllaRum.se
- Sveriges övernattningsportal


Bilder: Hoby Gård B&B

Bonnarps Hjortgård - Skåne, Ljungbyhed

På Bonnarps Hjortgård i skånska Ljungbyhed bor familjen Toftner där de också driver sitt lilla Bed & breakfast. Boendet kan beskrivas som lantligt lyxig hotellstandard och består av 4 dubbelrum med dusch och toalett. Det finns även ett fullt utrustat kök som är gemensamt. Omgivningen är rofylld och man har vacker utsikt över Söderåsen och djuren på gården.

Här finns en egen butik med hjortköttsprodukter som kommer från den familjens hjortuppfödningen. Här kan alla handla med sig mat hem till bra priser. Köttet finns alltid som pålägg vid frukosten för gästerna. För de som vill ha lite aktiviteter på sin semester finns fina vandringsleder samt en närliggande golfbana.


Läs mer om Bonnarps Hjortgård på Allarum.se - klicka här.

Anna

AllaRum.se
- Sveriges övernattningsportal


Bilder: Bonnarps Hjortgård. Familjen Toftner.

Hotell Mellanfjärden - Gävleborg, Nordanstig

Hotell Mellanfjärden är ett gediget familjeföretag med 10 rum beläget vid norra Hälsinglands kust. En avkopplande plats att fly alla vardagliga måsten, njuta av ledigheten och utsikten över havet. Hotellets rum är personligt inredda och det ingår frukost i priset. Varför inte sola solarium, bada i vedeldad tunna och basta? Nytt för hotellet är att det finns en kurs som heter Mindfulness där man gör lätta yogaövningar och mediterar för att minska stressen man lätt upplever i vardagslivet. Lugnet som omger Mellanfjärden är som balsam för själen.

De goda middagarna finns på Resturang Sjömärket i anslutning till hotellet. Vill man ha en dags shopping ligger Sundsvall 5 mil bort eller så åker man 3 mil till Hudiksvall istället.

Läs mer om Hotell Mellanfjärden på Allarum.se - klicka här.

Anna

AllaRum.se
- Sveriges övernattningsportal



Bilder: Hotell Mellanfjärden

Låsta Rum & Frukost - Södermanland, Strängnäs

På landsbygden mellan Mariefred och Strängnäs, och med Stockholm en timme bort med bil, ligger Låsta Säteri eller Drottning Kristinas jaktslott som det också kallas. På gården som har varit boplats sedan 300-400 e.Kr har vi inrymt ett litet, personligt familjedrivet hotell i en gammal ladugård.

Vi har skapat något som vi själva har saknat. Resultatet blev en blandning mellan hotell, Rum & Frukost och vandrarhem. Här finns stora, ljusa rum av god hotellstandard inredda i personlig, romantiskt lantlig stil. Alla rum har fritt internet, TV och badrum med toalett. Det finns allt från enkelrum till rum där man kan bo upp till sex personer. Dessutom finns ett välutrustat kök för den som önskar laga egen mat. Där finns gott om plats och längst den södra fasaden finns en stor uteplats med grillmöjligheter för sköna sommar-dagar och –kvällar. Sänglinne och handdukar kan man antingen ta med eget för att få ett billigare boende eller så hyr man av oss.

På gården är det lugnt och fridfullt med det vackra Sörmländska jordbrukslandskapet utanför fönstren. På gården finns hästar, får, höns och katter. Markerna är även väldigt viltrika så i skymmningen är det inte ovanligt att älgar och rådjur passerar. Det är nog främst för lugnet och friden och den hemlika känslan som våra gäster återkommer .


Läs mer om Låsta Rum & Frukost på Allarum.se - klicka här.

Anna

AllaRum.se
- Sveriges övernattningsportal


Bilder: Låsta Rum & Frukost. Värdinnan Christina.

Grimsholmen B&B by the sea - Halland, Falkenberg

Där den halländska kusten är som allra vackrast. Där sol, vind och vatten format landskapet sedan årtusenden, där himmel och hav möts ligger Grimsholmen Bed & Breakfast By The Sea. Hit kommer man för att koppla av, vila och njuta i en helt unik miljö.

Här lockar sandstränder, klippor och strandängar till långa härliga promenader och sköna salta bad. I harmoni med kustlandskapet har vi skapat en spännande naturträdgård med stenmurar, stengångar och rogivande uteplatser för vila och rekreation.

Hos oss bor Du i ljusa fräscha dubbelrum med egen ingång eller i en liten mysiga stenstuga med torvtak. Du kan också bo i vår charmiga gäststuga med bl.a. bastu och kamin. Alla rum har egen dusch och toalett. En rejäl halländsk frukost med bland annat hembakat bröd och hemlagade marmelader njuter vi av tillsammans med våra gäster i den ljusa frukostateljén med utsikt över strandängar och hav.

Läs mer om Grimsholmen B&B på Allarum.se - klicka här.

Anna

AllaRum.se
- Sveriges övernattningsportal






Bilder: Grimsholmen B&B - värden Carl & värdinnan Christina.